Brysselkex

Brysselkex

Av: / Foto: H&A
50 St
Ungstemp: 175°C, varmluft 175°C
Annons

Ingredienser

    1. 4 1/2-5 dl Vetemjöl
    2. 2 tsk Vaniljsocker
    3. 1 dl Strösocker
    4. 200 g Smör
  1. Garnering

    1. Strösocker eller pärlsocker
    2. Karamellfärg

Gör så här

    1. 1.

      Hacka samman alla ingredienserna.

    2. 2.

      Forma degen till rullar, fyra cm i diameter.

    3. 3.

      Rulla sedan rullarna i karamellfärgat socker.

    4. 4.

      Lägg rullarna kallt och skär de sedan i skivor.

    5. 5.

      Lägg rullarna på en smord plåt eller på bakplåtspapper och grädda de mitt i ugnen i ca 10 min.

Är innehållet i detta recept olämpligt?