Brysselkex

Brysselkex

Av: / Foto: Frida Almqvist
40 min
50 St.
Ca 50 st. Ugnstemp: 175•C, varmluft 175•C
Annons

Ingredienser

    1. 4,5 - 5 dl vetemjöl
    2. 1 dl socker
    3. 2 tsk vanillinsocker
    4. 200 g smör eller margarin
    5. 1 dl strösocker för garnering
    6. 2 droppar röd karamellfärg

Gör så här

    1. 1.

      Hacka samman ingredienserna till degen.

    2. 2.

      Forma degen till rullar drygt 4 cm i diameter.

    3. 3.

      Blanda strösocker med karamellfärg och strö på bakplåtspapper. Rulla degrullarna i socker.

    4. 4.

      Lägg rullarna kallt i några timmar.

    5. 5.

      Skär rullarna i skivor och lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.

    6. 6.

      Grädda mitt i ugnen ca 10 min i 175 grader.

Är innehållet i detta recept olämpligt?