Brysselkålssallad med nötter

Brysselkålssallad med nötter

Av: / Foto: Anders Norrsell
30 min
8 port
Brysselkål hör julen till! Här blandar vi den i en fräsch sallad tillsammans med äpplen och rostade hasselnötter.
Fler recept på:
Jul, Advent, Äpple, Brysselkål, Citron, Nötter, Sallad
Annons

Ingredienser

    1. 500 g färsk brysselkål
    2. 2 st gröna syrliga äpplen
    3. 1 dl hasselnötter
    4. 1 dl sultanrussin el vanliga russin
    5. 3 msk smör
    6. 1 dl hackad bladpersilja
    7. 2 msk färsk timjan
    8. saft av 1 citron
    9. skal av 1/2 citron
  1. Garnering

    1. färsk örtkrydda

Gör så här

    1. 1.

      Ansa brysselkålen och koka den i lättsaltat vatten ca 10 min. Låt rinna av.

    2. 2.

      Skala, kärna ur och skiva äpplena i tunna skivor. Rosta nötterna på svag värme i stekpanna och gnugga av skalen. Grovhacka nötterna.

    3. 3.

      Hetta upp smöret i en stekpanna eller stekgryta och värm upp brysselkål, äppelskivor, nötter och russin. Rör i persilja och timjan. Pressa ner citronsaft och tillsätt citronskal.

    4. 4.

      Fördela salladen på ett generöst fat eller i en skål. Garnera ev med färsk örtkrydda.

Fler recept på:
Jul, Advent, Äpple, Brysselkål, Citron, Nötter, Sallad
Är innehållet i detta recept olämpligt?