Brysselkålssallad

Brysselkålssallad

Av:
30 min
Annons

Ingredienser

    1. 200 g blad från brysselkål
    2. 2 medelstora morötter
    3. 200 g rädisor
    4. 1 granatäpple
    5. 0,5 apelsin (juice)
    6. 2 msk olivolja
    7. 1 msk ättika (12%)
    8. 1 tsk riven ingefära
    9. salt
    10. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Skiva morot och rädisor runt och lägg i iskallt vatten.

    2. 2.

      Plocka av bladen från brysselkålen, det är enklast om du skär bort foten på brysselkålen, tar bort några blad, skär mer av roten…osv.

    3. 3.

      Koka upp vatten med lite salt i. Lägg ner brysselkålsbladen och koka i 1 minut. Spola sen med iskallt vatten och låt de ligga i iskallt vatten en stund.

    4. 4.

      Ta ur kärnorna ut granatäpplet.

    5. 5.

      Blanda ihop olja, ättika, apelsinjuice, ingefära, salt och peppar.

    6. 6.

      Häll av alla grönsaker genom ett durkslag och häll upp i en skål tillsammans med granatäppelkärnorna. Häll över vinaigrette och blanda väl.

Är innehållet i detta recept olämpligt?