Brysselkål med rostade hasselnötter

Brysselkål med rostade hasselnötter

Av:
8 portioner
Smörstekt brysselkål med rostade hasselnötter är himmelskt gott till julbordet.
Annons

Ingredienser

    1. 1 dl hasselnötter
    2. 500 g färsk brysselkål
    3. 2 msk smör
    4. 1 msk sirap
    5. 2 tsk flingsalt

Gör så här

    1. 1.

      Rosta nötterna i torr stekpanna tills skalen spricker. Gnid av skalen i en fuktig handduk. Hacka nötterna grovt.

    2. 2.

      Ansa och dela brysselkålen. Stek den i smör ca 10 min så att de mjuknar något och får fin färg.

    3. 3.

      Blanda ner nötter, sirap och salt.

    4. 4.

      Servera som tillbehör på julbordet eller till en buffé

Är innehållet i detta recept olämpligt?