Bruschetta med parmaskinka, mozzarellasallad och karamelliserad rödlök

Bruschetta med parmaskinka, mozzarellasallad och karamelliserad rödlök

Av:
Annons

Ingredienser

  1. Karamelliserad rödlök

    1. 2 st röd lök
    2. 2 tsk olivolja
    3. 0,5 dl socker
    4. 0,5 dl rödvinsvinäger
  2. Mozzarellasallad

    1. 125 g mozzarella
    2. 2 st tomater
    3. 0,5 kruka basilika
    4. 1 msk olivolja
    5. 2 krm flingsalt
    6. 1 krm grovmalen svartpeppar
  3. Bröd

    1. 1 st surdegsbaguette
    2. olivolja till pensling
    3. 2 st vitlöksklyftor
    4. 80 g ruccola
    5. 80 g parmaskinka

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 250 grader.

    2. 2.

      Karamellisera löken. Skala och strimla löken fint. Stek den i olja i en liten gryta. Häll i socker och stek tills den blivit karamelliserade. Rör i vinäger och låt löken koka tills den blivit klistrig och vinägern nästan kokat bort helt. Rör då och då så att den inte bränns. Ställ åt sidan till servering.

    3. 3.

      Kärna ur och skär tomaterna i små tärningar. Skiva och tärna även mozzarellan fint. Hacka basilika bladen grovt. Blanda i en skål. Rör i olivolja och krydda med salt och peppar.

    4. 4.

      Skär brödet i skivor och pensla den med lite olivolja. Grilla det på ett galler i övre delen av ugnen eller rosta dem gyllenbruna i en stekpanna. Gnid in dem med vitlök så fort de kommer ut ur ugnen.

    5. 5.

      Fördela mozzarellasallad, parmaskinka, rucola och karamelliserad lök på de rostade bröden.

Är innehållet i detta recept olämpligt?