Bruschetta med mozzarella

Bruschetta med mozzarella

Av: / Foto: Pontus Ferneman
15 min
6 st små
Knapriga små baguetteskivor med basilikadoftande tomatröra smakar fräscht och gott!
Fler recept på:
Sallad, Tomater, Vitlök, Basilika, Citron
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 225°
    2. 4 st tomater, gärna plommon-
    3. 1 st stor vitlöksklyfta
    4. 1½ msk olivolja
    5. ½–1 tsk pressad citronsaft
    6. salt
    7. peppar
    8. ½ dl hackad basilika
    9. 1 st liten baguette
    10. olivolja
    11. 50 g ruccolasallad
    12. 6–8 st minimozzarellabollar

Gör så här

    1. 1.

      Dela tomaterna i små bitar och blanda med ½ riven vitlöksklyfta, olivolja, pressad citron, salt, peppar och basilika.

    2. 2.

      Skär baguetten i 6–8 skivor. Lägg baguetteskivorna på en plåt med bakpapper. Ringla över lite olivolja. Rosta i mitten av ugnen ca 5 min. Gnid in brödskivorna med den andra vitlökshalvan.

    3. 3.

      Placera brödskivorna på en bädd av ruccola. Lägg tomatröra på de rostade bröden. Sätt en tandpetare med en mozzarellaboll på varje.

Fler recept på:
Sallad, Tomater, Vitlök, Basilika, Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?