Bruschetta med hemgjord tapenade och tomat

Bruschetta med hemgjord tapenade och tomat

20 min
5 Portioner
Enkla tilltugg som är riktigt smarriga!
Fler recept på:
Bröllop, Picknickmat, Citron, Tomater, Vitlök, Basilika
Annons

Ingredienser

  1. Bröd

    1. 1 st baguette
    2. olivolja
    3. vitlök
  2. tapenad

    1. 0.5 citron
    2. 1 msk kapris
    3. 0.5 dl olivolja
    4. 3 st sardellfiléer
    5. 300 g svarta oliver (urkärnade)
    6. 2 st vitlöksklyftor
    7. Salt
    8. nymalen svartpeppar
    9. persilja (Till garnering)
  3. tomathack

    1. 250 g coctailtomater
    2. 2 st vitlöksklyftor
    3. 0.5 dl olivolja av fin kvalitet
    4. 2 msk balsamicovinäger
    5. 0.5 dl finhackad färsk basilika
    6. flingsalt
    7. nymalen svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Tapenad: Mät upp samtliga ingredienser till tapenaden i en skål och mixa med en mixerstav tills det blivit en slät massa. Smaka av med salt och peppar.

    2. 2.

      Tomatsallad: Finhacka tomaterna och lägg dem i en skål. Riv eller pressa ner vitlök och tillsätt olivolja och balsamicon. Hacka basilikan fint och blanda den med tomathacket. Blanda om och smaka av med salt och peppar.

    3. 3.

      Vitlöksbröd: Skiva baguetten och pensla sidorna med olivolja. Rosta i ugn eller grilla dem hastigt på båda sidorna. Gnid eventuellt in ena sidan med lite vitlök och toppa sedan med tomathack och tapenade, garnera den sistnämnda med en persiljekvist.

Är innehållet i detta recept olämpligt?