Bruschetta med bresaola

Bruschetta med bresaola

Av: / Foto: Ralph Månsson
15 min
4 personer
Bresaola är lufttorkat nötkött. Kan ersättas med lufttorkad skinka eller torkat renkött.
Fler recept på:
Tomater
Annons

Ingredienser

    1. 4 skivor surdegsbaguette
    2. olivolja
    3. salt och grovmalen svartpeppar
  1. Topping

    1. 100 g tunt skuren bresaola
    2. 20 g rucola
    3. 2–3 msk crème fraiche
    4. 2–3 msk olivolja
    5. rivet skal av 1/2 lime
  2. Garnering

    1. 4 st små tomater
    2. krasse
    3. limeskivor

Gör så här

    1. 1.

      Ringla lite olivolja över bröden och krydda med salt och grovmalen svartpeppar. Stek i panna eller grilljärn tills bröden får lite färg på bägge sidor.

    2. 2.

      Blanda bresaolan med olivolja och rivet limeskal. Hit kan förberedas några timmar innan servering.

    3. 3.

      Bre crème fraiche på bröden och fördela rucolan över. Toppa med marinerad bresaola och garnera med tomater, krasse och grovmalen svartpeppar. Servera med limeskivor.

Fler recept på:
Tomater
Är innehållet i detta recept olämpligt?