Brunchpannkakor

Brunchpannkakor

Av: / Foto: Line Falck
20 min
8 stycken
Perfekt söndagsfrukost eller brunch.
Fler recept på:
Frukost, Pannkakor, Sallad
Annons

Ingredienser

    1. 2 st ägg
    2. 5 dl vetemjöl
    3. 2 tsk bakpulver
    4. 1 st knivsudd salt
    5. 1 msk strösocker
    6. 5 dl mjölk
    7. 50 g smör
  1. Servering

    1. 8 skivor parmaskinka
    2. 4 st färska fikon
    3. 50 g blandad grönsallad
    4. 4 msk lönnsirap

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Dela äggen i vitor och gulor. Vispa äggvitorna riktigt styva.

    2. 2.

      Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker i en skål. Tillsätt äggulor och mjölk och vispa till en slät smet. Vänd försiktigt ner de styva äggvitorna. Grädda 8 tjocka pannkakor (en åt gången) i smöret.

    3. 3.

      Fördela skinka, fikon i halvor eller kvartar och sallad över. Droppa lönnsirap över. Servera bums.

Fler recept på:
Frukost, Pannkakor, Sallad
Är innehållet i detta recept olämpligt?