Brownies, utan ägg och mjöl

Brownies, utan ägg och mjöl

Av:
30 min
8 bitar
Snabbakade brownies med mycket chokladsmak. Istället för ägg och mjöl används svarta bönor. Bönorna ska vara kokta.
Annons

Ingredienser

  1. Chokladtopping

    1. 0,5 dl Vispgrädde
    2. 50 g Mörk choklad
  2. Brownie

    1. 1 burk svarta bönor (230 g avrunna)
    2. 40 g havregryn
    3. 80 g strösocker
    4. 2 msk kakao
    5. 0,75 tsk bakpulver
    6. 60 g rapsolja
    7. 1 krm salt

Gör så här

    1. 1.

      Börja med chokladtoppingen: Hacka chokladen fint och lägg i en värmetålig skål.

    2. 2.

      Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör tills allt har smält. Låt toppingen svalna i rumstemperatur medan du gör brownien.

    3. 3.

      Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Skölj bönorna och låt dem rinna av.

    4. 4.

      Blanda alla ingredienser i en matberedare och kör tills det blivit en slät smet. Använd en cirka 15cmx25cm rektangulär form och bred ut smeten i den.

    5. 5.

      Grädda i mitten av ugnen i 13-16 minuter. Känn med en sticka. Brownien ska inte vara kladdig, men inte heller torr.

    6. 6.

      Bred på chokladtoppingen på den varma brownien och låt svalna i rumstemperatur. Strö över lite flingsalt och ställ i kylen.

    7. 7.

      Skär upp i åtta rutor och servera med till exempel vispgrädde, glass, hallon och jordgubbar.

Är innehållet i detta recept olämpligt?