Brownies med vit choklad

Brownies med vit choklad

Av: / Foto: Olof Abrahamsson
45 min
18 bitar
Underbara brownies gjorda på både mörk och vit choklad.
Fler recept på:
Brownies, Advent, Barnkalas
Annons

Ingredienser

    1. 4 st ägg
    2. 4 dl strösocker
    3. 200 g smör
    4. 200 g mörk choklad (gärna av bättre kvalitet)
    5. 2 dl vetemjöl
    6. 3 msk kakao
    7. 100–150 g osaltade cashewnötter
    8. 75 g vit choklad
  1. Servering

    1. vispad grädde eller vaniljglass och bär

Gör så här

    1. 1.

      Rör ihop ägg och socker (vispa inte).

    2. 2.

      Smält smöret, lägg i fint hackad choklad och rör om tills det har smält. Häll chokladblandningen i äggsmeten och rör om.

    3. 3.

      Blanda mjöl och och kakao, sikta ner blandningen under försiktig omrörning.

    4. 4.

      Vänd ner cashewnötterna och häll smeten i en bakpappersklädd form, 30x20 cm.

    5. 5.

      Hacka den vita chokladen och strö den överst i formen. Grädda mitt i ugnen i 175° ca 30 min. Det ska vara lite kladdigt i mitten.

    6. 6.

      Låt svalna, skär i rutor. Servera med vispad grädde eller glass och bär.

Fler recept på:
Brownies, Advent, Barnkalas
Är innehållet i detta recept olämpligt?