Brownies

Brownies

Av: / Foto: Ralph Månsson
60 min
10 bitar
Glutenfria brownies servera med grädde och du har en riktigt smarrig dessert!
Fler recept på:
Brownies, Bröllop, Begravning, Barnkalas, Alla Hjärtans Dag
Annons

Ingredienser

    1. 100 g smör, rumsvarmt
    2. 1 1/2 dl strösocker
    3. 2 st ägg
    4. 75 g mörk choklad
    5. 1 dl valnötter
    6. 1 dl potatismjöl
    7. 2 msk kakao
    8. 1 tsk bakpulver
    9. 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

    1. 1.

      Rör smör och strösocker vitt och poröst. Rör ner äggen, ett i taget.

    2. 2.

      Smält chokladen i mikron. Hacka valnötterna och vänd ner i chokladen.

    3. 3.

      Blanda potatismjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner choklad och mjölblandning i äggsmeten. Häll smeten i en liten långpanna, 20x30 cm, klädd med bakplåtspapper.

    4. 4.

      Grädda mitt i ugnen, 175 grader, 25–30 minuter. Kakan ska vara lite kladdig i mitten. Låt svalna.

    5. 5.

      Servera i bitar, eventuellt med en gräddklick och bär.

Är innehållet i detta recept olämpligt?