Browniebites

Browniebites

Av: / Foto: Jessica Lund
180 min
24 browniebitar
Du kan med fördel göra dem en dag innan; de blir bara goda av att stå lite. Variera med bär eller frukt på!
Fler recept på:
Bröllop, Alla Hjärtans Dag, Begravning, Brownies
Annons

Ingredienser

  1. Browniebotten

    1. 150 g smör
    2. 250 g mörk choklad
    3. 2 msk mjölk
    4. 4 st ägg
    5. 4 dl muscovadosocker
    6. 1/2 tsk vaniljpulver
    7. 2 1/2 dl majsmjöl
  2. Topping

    1. 200 g rumsvarmt smör
    2. 1 1/2 dl florsocker
    3. 2 tsk vaniljsocker
    4. 2 msk kakao
    5. 3 st äggulor
    6. 100 g vit choklad (kan uteslutas)

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 180 grader och klä en ugnsform (20×30 cm) med bakplåtspapper.

    2. 2.

      Skär smöret i bitar, hacka hälften av den mörka chokladen och lägg smör, choklad och mjölk i en kastrull. Rör tills chokladen smält och häll sedan över i en bunke.

    3. 3.

      Vispa eller rör kraftigt ner ett ägg i taget samt socker och vaniljpulver. Vänd ner mjölet. Hacka resten av den mörka chokladen och rör ner den i smeten.

    4. 4.

      Häll smeten i formen och grädda i ugnen 30-35 minuter eller tills kakan är fast längs med kanterna men verkar lite lös i mitten. Låt den svalna och ställ in i kylen ca 2 timmar.

    5. 5.

      Vispa smöret fluffigt och blanda i florsocker, vaniljsocker och kakao. Rör i en äggula i taget. Bred krämen på kakan och låt stå kallt i en timme.

    6. 6.

      Skär upp små fyrkantiga bitar av brownien och servera eller dekorera med vit choklad:

    7. 7.

      Smält då hälften av chokladen över vattenbad. Smält resterande choklad i den nu varma chokladen och häll upp på spritspåse och skär ett pyttelitet hål i spetsen. Spritsa långa ränder på varje brownie och låt chokladen stelna till lite innan servering.

Är innehållet i detta recept olämpligt?