Brownie med hasselnötter

Brownie med hasselnötter

Av:
60 min
8 Port
En god brownie med en glasyr av choklad
Annons

Ingredienser

  1. Brownie

    1. 3/4 Dl Vetemjöl
    2. 2,5 Msk Kakao
    3. 1 Tsk Bakpulver
    4. 100 Gram Mörk choklad
    5. 3 St Ägg
    6. 2 Dl Socker
    7. 1 Tsk Vaniljsocker
    8. 140 Gram Rumsvarmt smör
    9. 100 Gram Rostade hasselnötter
  2. Glasyr

    1. 100 Gram Mörk choklad
    2. 3/4 Dl Vispgrädde
    3. 1 Msk Smör
    4. 1 Msk Whisky eller likör

Gör så här

    1. 1.

      Ställ ugnen på 180 grader och smörj en form 20*20 cm .
Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao i en bunke. Smält chokladen över ett vattenbad, medan du vispar det mjuka rumsvarma smöret med socker, vaniljsocker poröst med elvisp.  Tillsätt ett ägg i taget, och vispa till en jämn smet. Vänd ner den smälta chokladen och sikta ner vetemjölsblandningen och blanda sist ner de hackade hasselnötterna. Häll smeten i smord form och grädda i mitten av ugnen i cirka 25- 45 minuter.

    2. 2.

      Glasyr: Koka ihop allt tills chokladen smälter. Tillsätt rostade nötterna och bred glasyren på den varma kakan.

Är innehållet i detta recept olämpligt?