Brownie med chokladganache och vit choklad

Brownie med chokladganache och vit choklad

Av:
120 min
1 Långpanna
En mättande brownie med mjuk chokladtopping och vit choklad i.
Annons

Ingredienser

  1. Brownie

    1. 350 g Mjukt smör
    2. 6 dl Socker
    3. 6 st Ägg
    4. 3 dl Kakao
    5. 1 dl Ljus sirap
    6. 0,5 tsk Salt
    7. 3 dl Vetemjöl
    8. 400 g Vit choklad
  2. Frosting

    1. 3 dl Vispgrädde
    2. 1 dl Mjölk
    3. 1 dl Ljus sirap
    4. 400 g Mörk choklad

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175°C

    2. 2.

      Vispa ägg och socker fluffigt. Vispa sedan ner ett ägg i taget.

    3. 3.

      Vispa sen långsamt ner sirap, mjöl, kakao och salt.

    4. 4.

      Finhacka den vita chokladen och rör sedan ner den i smeten.

    5. 5.

      Bred ut smeten i en bakplåtsklädd långpanna. Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter och låt sedan svalna.

    6. 6.

      Koka ihop alla ingredienser till frostingen, förrutom chokladen.

    7. 7.

      Hacka chokladen. Ta kastrullen av plattan och häll ner chokladen och rör om tills den smält.

    8. 8.

      Låt svalna en aning och bred sedan ut över kakan och toppa med valfritt strössel, eller inget alls. Klart!

Är innehållet i detta recept olämpligt?