Dag 1: Rör ut jästen i ljummet vatten. Tillsätt mjölet och rör till en jämn smet. Täck blandningen med plastfolie och låt stå i rumstemperatur i 1 dygn.
Dag 2: Rör ut jästen med vattnet. Rör ner degen från dag 1. Tillsätt salt och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig för hand i minst 10 minuter. Låt degen jäsa övertäckt till dubbel storlek, cirka 1 timme. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 6 bitar. Rulla varje bit till en rund bulle. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i 30 minuter. Sätt ugnen på 250° och ställ en oöm plåt på botten av ugnen. Vispa upp ägget och pensla bullarna. Ställ in plåten med bullar i ugnen, och häll en mugg vatten i plåten på botten av ugnen • Stäng genast luckan, sänk värmen till 200° och grädda bullarna i 20 minuter; öppna luckan och släpp ut ångan efter halva tiden. Ta ut bullarna och låt dem svalna. Lägg dem sedan i en papperspåse och låt dem ligga till nästa dag.
Servering: Skär toppen av bullarna och gröp ur innehållet. Häll en god, varm soppa i brödskålarna. Servera!