Bröd med crunch

Bröd med crunch

Av:
60 min
1 St
Supergott och saftigt bröd som inte behöver jäsa.
Annons

Ingredienser

  1. Degen

    1. 5 Dl Grahamsmjöl
    2. 1 Dl Linfrön eller andra frön tex pumpakärnor
    3. 3 Msk Honung (eller sirap)
    4. 1 Tsk Flingsalt
  2. Topping

    1. 0,5 Dl Valnötter
    2. 0,5 Dl Pumpakärnor eller hackad mandel
    3. 1 Msk Flingsalt

Gör så här

    1. 1.

      Sätt igång ugnen på 175 grader. Hacka valnötterna grovt så det inte är för stora bitar.

    2. 2.

      Blanda ihop alla ingredienser i en assistent och vispa tills allt blandats.

    3. 3.

      Häll upp i en stor avlång form eller två mindre och strö över hackade valnötter och pumpakärnor samt flingsalt och grädda i ugn i ca 60 min tills brödet är gyllenbrunt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?