Bröd i långpanna

Bröd i långpanna

Av: / Foto: Catta
80 min
30
Ett gott o enkelt bröd med ytterst lite socker i. Passar bra till både frukosten och soppan
Annons

Ingredienser

    1. 4 Dl Havregryn
    2. 8 Dl Mjölk
    3. 50 G Jäst
    4. 50 G Rumsvarmt smör
    5. 1 Msk Honung
    6. 8-10 Dl Mjöl

Gör så här

    1. 1.

      Häll 6 dl mjölk och havregryn i en gryta och koka upp, tillsätt 2 dl mjölk till och låt bli fingervarmt.

    2. 2.

      Smula jäst i en bunke och se till att smöret är rumsvarmt.

    3. 3.

      Häll lite av havregrynsröran på jästen o låt den lösas upp

    4. 4.

      Häll i resten av ingredienserna o mjölet (lite i taget). Jobba ihop till en smidig deg och låt jäsa i 30 min

    5. 5.

      Sätt ugnen på 225 grader och klä en långpanna med bakplåtspapper

    6. 6.

      Platta ut dehen jämy i pannan och dela degen i ca 20 delar. Låt jäsa i 30min Grädda i 20-25 min

Är innehållet i detta recept olämpligt?