Broccolisoppa

Broccolisoppa

Av: / Foto: Kent Jardhammar
30 min
4 portioner
Broccolisoppa serverad i brödet.
Fler recept på:
Soppa, Broccoli, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 2 st hackade gula lökar
    2. 1 st finhackad vitlöksklyfta
    3. 2 msk smör
    4. 800 g broccoli i små buketter, frysta
    5. 1 liter grönsaksbuljong
    6. 4 st stora runda kuvertbröd
    7. 2 msk vetemjöl
    8. 2 dl grädde
    9. 1 tsk salt
    10. 2 krm peppar
    11. 125 g ädelost

Gör så här

    1. 1.

      Fräs gul lök och vitlök i smör i en kastrull. Häll i broccolin och buljongen. Koka 10 min. Ta undan nästan hälften av broccolibuketterna.

    2. 2.

      Skär av brödets topp, gröp ur inkråmet. Rosta bröden i 225° i 10 min.

    3. 3.

      Mixa lök och broccoli i kastrullen med en stavmixer. Koka upp.

    4. 4.

      Blanda mjöl och grädde, rör ner det i soppan. Sjud 5 min. Lägg ner hela broccoli­ buketter, koka upp. Tillsätt kryddor och smulad ädelost.

    5. 5.

      Ställ bröden på var sin tall­ rik och häll upp soppan i det. Häll återstoden av soppan i tillbringare så att var och en kan fylla på sin brödskål med mer soppa.

Fler recept på:
Soppa, Broccoli, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?