Broccolipasta med pinjenötter och haricots verts

Broccolipasta med pinjenötter och haricots verts

Av: / Foto: ica.se
30 min
4 portioner
En underbart färgstark italiensk vegopasta fylld av medelhavssmaker och härliga texturer.
Annons

Ingredienser

    1. 500 g broccoli
    2. 1 dl pinjenötter
    3. 250 g körsbärstomater
    4. 1 st röd chili
    5. 150 g haricots verts
    6. 3 msk olivolja
    7. 2 msk kapris
    8. 1 st vitlöksklyfta
    9. 1 dl vatten
    10. salt och peppar
    11. 0,5 frp persilja
    12. 100 g vegoparmesan (eller mindre mängd bjäst)
    13. valfri pasta

Gör så här

    1. 1.

      Rosta pinjenötterna gyllenbruna i en het torr stekpanna, lägg undan.

    2. 2.

      Dela broccolin i buketter, skala och skiva stammen.

    3. 3.

      Stek broccolin i olivolja, salta (gärna med flingsalt), lägg undan.

    4. 4.

      Koka pastan enligt anvisning.

    5. 5.

      Skär tomaterna i halvor. Dela, kärna ur och hacka chilin.

    6. 6.

      Hetta upp olivoljan i en stekpanna och fräs tomater, chili, haricots verts och kapris. Pressa i vitlöken. Låt fräsa en stund och tillsätt vattnet. Fräs vidare tills tomaterna mjuknar och blir lite såsiga. Smaka av med salt och peppar.

    7. 7.

      Hacka persiljan.

    8. 8.

      Häll av pastan och blanda den med tomatfräset.

    9. 9.

      Servera pastan med pinjenötter, persilja och broccoli. Strö eventuellt över vegansk parmesan eller lite bjäst.

Är innehållet i detta recept olämpligt?