Broccoli- och potatisbullar med chiliyoghurt

Broccoli- och potatisbullar med chiliyoghurt

Av: / Foto: Kent Jardhammar
30 min
4 portioner
Dessa broccoli- och potatisbullar är så underbart goda att de både får vegetarianer och köttätare att jubla. Chiliyoghurt ger rätten lite spännande sting.
Fler recept på:
Budgetmat, Broccoli, Chili, Potatis
Annons

Ingredienser

    1. 800 g potatis
    2. 1 dl mjölk
    3. 1 st ägg
    4. 1 tsk salt
    5. 2 krm peppar
    6. 200 g frysta och tinade broccolibuketter
    7. ströbröd till panering
    8. 2 msk smör
  1. Sås

    1. 2 dl matlagningsyoghurt
    2. 3 msk sweet chili-sås

Gör så här

    1. 1.

      Skala och skiva potatisen. Koka den i saltat vatten. Mosa potatisen. Tillsätt mjölk, ägg, salt och peppar.

    2. 2.

      Koka broccolin mjuk. Hacka den i matberedare och rör ner den i potatismoset. Blanda såsen.

    3. 3.

      Forma moset till bullar och panera dem i ströbröd. Stek i smör till fin färg.

    4. 4.

      Servera med chiliyoghurt och rivna morötter.

Tips från kocken

Glutenintolerans: Använd glutenfritt ströbröd. Laktosintolerans: Välj ströbröd och mejerivaror utan gluten. □Dietist: Bim Åkers
Fler recept på:
Budgetmat, Broccoli, Chili, Potatis
Är innehållet i detta recept olämpligt?