Briostpaj med salami

Briostpaj med salami

Av:
80 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

  1. Pajdeg

    1. 4 dl vetemlöl
    2. 1 dl fullkornsdinkel
    3. 150 g smör
    4. 3 msk iskallt vatten
  2. Fyllning

    1. 400 g brieost
    2. 200 g Italiensk salami
    3. 1 röd paprika
    4. 1 dl riven ost
  3. Äggstanning

    1. 4 ägg
    2. 4 dl mjölk
    3. salt
    4. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Pajdeg: Kör mjöl och smör i en matberedare. Tillsätt vatten och kör litet till.

    2. 2.

      Lägg degen i en plastpåse som du lägger kallt i 20 min.

    3. 3.

      Tryck ut pajdegen i en form med löstagbar kant som mäter 24 cm i diameter. Degen skall nå nästan ända upp till kanten. Nagga med gaffel. Ställ pajskalet kallt i minst 30 minuter. Förgrädda i mitten av ugnen i 225 grader i 10 minuter.

    4. 4.

      Fyllning: Skär brieosten i tunna skivor (det vita på osten skall var kvar) och salamin i tärningar. Skär paprikan i strimlor. Varva brieost och salami i pajskalet.

    5. 5.

      Äggstanning: Vispa ihop ägg, mjölk salt och peppar till en äggstanning och häll den över fyllningen. Toppa med paprika strimlor och riven ost.

    6. 6.

      Grädda pajen en bit ner i ugnen i 225 grader i ca 50 minuter. Täck med aluminiumfolie om den riskerar att få för mycket färg. Garnera med rucola och servera med sallad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?