Brietårta med karamelliserade nötter

Brietårta med karamelliserade nötter

Av: / Foto: Anders Norrsell
20 min
16 port
Brietårta, perfekt till bjudningen!
Fler recept på:
Advent, Jul, Halloween - skrämmande goda recept, Efterrätt
Annons

Ingredienser

    1. 1 kg brieost
    2. 1/2 dl valnötter
    3. 8 st pekannötter
    4. 5 st pistaschnötter
    5. 5 st valnötter
    6. 8–10 st rostade skållade hasselnötter
    7. 1/2 dl gojibär
    8. 3 msk tranbär
  1. Karamell

    1. 11/2 dl strösocker
    2. 1 msk vatten
  2. Garnering

    1. färskt klyftat fikon

Gör så här

    1. 1.

      Lägg brieosten på det fat som du tänker dig att servera den på. Ta fram och mät upp nötterna och bären.

    2. 2.

      Karamell: Häll socker och vatten i en kastrull, rör om och placera kastrullen på spisen. Smält sockret till en ljusbrun karamell på medelvärme. Ta av kastrullen och häll karamellen över brieosten.

    3. 3.

      Fördela nötter och bär på tårtan och häll lite till karamell över. Karamellen stelnar fort när du hällt den över nötterna. Garnera med färska fikon.

Tips från kocken

Vakta karamellen noga så att du inte bränner den. Stelnar den i grytan innan du hällt den på osten kan du värma den lite igen.
Är innehållet i detta recept olämpligt?