Brietårta med fikon och nötter

Brietårta med fikon och nötter

Av: / Foto: Anders Norrsell
30 min
8 personer
Vacker tårta som du kan förbereda, lägg ett papper under tårtan när du förvarar den, karamellen kan rinna. Du kan byta ut nötter och bär mot egna favoriter.
Fler recept på:
Jul, Nötter, Pekannötter, Valnötter
Annons

Ingredienser

    1. 1 st hel brieost, ca 1 kg
    2. 2 st klyftade fikon
    3. 1/2 dl valnötter
    4. 5 st pekannötter
    5. 5 st pistaschnötter
    6. 3 msk gojibär
    7. 3 msk gula russin
    8. 1 1/2 dl strösocker
    9. 1 msk vatten
  1. Garnering

    1. färskt klyftat fikon

Gör så här

    1. 1.

      Se till att alla nötter, frukt och bär är framtagna och helt förbereda innan du börjar. Lägg brieosten på ett serveringsfat.

    2. 2.

      Häll socker och vatten i en kastrull och smält till en ljusbrun karamell. Häll det mesta av den över brieosten. Fördela nötter, fikonklyftor och bär på tårtan och häll ytterligare lite till karamell över.

    3. 3.

      Arbeta snabbt, för karamellen stelnar fort.

Tips från kocken

OBS! Rör inte karamellen med fingrarna, den är mycket varm.
Fler recept på:
Jul, Nötter, Pekannötter, Valnötter
Är innehållet i detta recept olämpligt?