Brieost- & skinkpajer

Brieost- & skinkpajer

Av: / Foto: Anders Norrsell
30 min
12 st
Små pajer med brieost och strimlad skinka som du kan servera varma, kalla eller ljumma.
Fler recept på:
Picknickmat, Paj, Jul, Advent
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 200°
    2. 1 st kyld smördegsplatta, 250 g
    3. 1 st ägg
  1. Fyllning

    1. 75 g strimlad rökt skinka
    2. 150 g brieost
    3. 11/2 dl riven lagrad ost
  2. Äggstanning

    1. 11/2 dl gräddfil
    2. 3 st ägg
    3. 1 tsk salt
    4. 1 krm svartpeppar
  3. Garnering

    1. granatäppelkärnor
    2. örtkrydda

Gör så här

    1. 1.

      Rulla ut smördegsplattan. Dela plattan i 12 rutor, ca 9x9 cm.

    2. 2.

      Placera smördegsskivorna i aluminiumformar. Pensla smördegen med ett uppvispat ägg.

    3. 3.

      Fyllning: Strimla skinkan och fördela i formarna. Kantskär brien, dela i skivor eller bitar och fördela i formarna. Strö över riven ost.

    4. 4.

      Äggstanning: Vispa samman äggstanningen och häll över pastejerna. Peta med en gaffel så att äggstanningen rinner ner. Grädda mitt i ugnen 18–20 min. Kontrollera så att de inte får för mycket färg, täck med folie. Garnera med granatäppelkärnor och örtkrydda.

Fler recept på:
Picknickmat, Paj, Jul, Advent
Är innehållet i detta recept olämpligt?