Brassoi Bogfläsk tärningar

Brassoi Bogfläsk tärningar

Av: / Foto: Kornel Horvath
Annons

Ingredienser

    1. 2000 G Bogfläsk/Fläskkarré
    2. 100 G Smör
    3. 50 Ml Olja
    4. 9 Krm Salt
    5. 45 Ml Paprikapulver
    6. 40 St Malda vitpepparkorn
    7. 15 Krm Mejram
    8. 16 Klyftor Vitlök
    9. 7 Krm Kummin
    10. 900 Ml Vatten

Gör så här

    1. 1.

      Skär bogfläsket i små tärningar, ca 8x8 mm.

    2. 2.

      Upphetta en blandning av smör och matolja i en stekpanna och tillsätt fläskbitarna och bryn dem i omgångar. Förvara de stekta bitarna varmt.

    3. 3.

      Finhacka vitlöksklyftorna och bryn hacket svagt i fettet i en blandning av smör och matolja

    4. 4.

      Ta kastrullen från värmeplattan, tillsätt paprikapulver, rör om och tillsätt 1½ dl vatten

    5. 5.

      Sätt kastrullen tillbaka på värmeplattan och under ständig omröring dunsta innehållet ner ”till fettet”. (cirka 2-3 minuter). För 2000 g satsen tillsätt ytterligare 1½ dl vatten.

    6. 6.

      Lägg nu i köttbitarna och rör om väl.

    7. 7.

      Starta timern och låt småkoka under lock i 60 minuter. Under tiden fyll på mer vatten som så skulle behövas. Vätskan får ej vara i jämnhöjd med köttet. (För mycket vatten gör att såsen blir vattnigt).

    8. 8.

      Efter tillsats av kryddor låt innehållet sjuda ytterligare i 30 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?