Brasiliansk köttgryta

Brasiliansk köttgryta

Av:
75 min
6 port
Annons

Ingredienser

    1. 1 kg högrev
    2. 2 msk kinesisk soja
    3. 3 msk smör
    4. 1 msk flingsalt
    5. 1 hackad gul lök
    6. 1 dl hackad persilja
    7. 1,5 hackad röd chili
    8. 2 förp. krossade tomater
    9. 2 tsk rödvinsvinäger
    10. 1 msk farinsocker
    11. 1/2 msk oregano
    12. 2 msk BBQ-sås
    13. 125 g strimlad bacon
    14. 1 burk röda bönor
    15. salt, peppar
  1. Garnering

    1. 2 msk hackad persilja
    2. 2 tsk finhackad röd chili

Gör så här

    1. 1.

      Skär köttet i grytbitar och blanda det med sojan

    2. 2.

      Bryn köttet i omgångar i smör i en stekpanna. Lägg över det i en gryta

    3. 3.

      Stek löken i smör i en stekpanna. Lägg över lök, persilja och chili i grytan och blanda. Häll över tomater, vinäger, oregano, farinsocker och BBQ-sås. Sjud grytan ca 55 min under lock

    4. 4.

      Strimla och stek baconet. Häll av vätskan från bönorna och blanda ner bönorna och bacon i grytan, låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar

    5. 5.

      Servera med bröd och ris blandat med paprikabitar och majs.

Är innehållet i detta recept olämpligt?