Bräserad surkål med aprikoser

Bräserad surkål med aprikoser

Av:
3 port
Passar till lamm eller som huvudrätt med kokt tärnad sötpotatis eller ugnsstekt palsternacka. Aprikoserna kan ersättas med två äpplen.
Annons

Ingredienser

    1. 2 gula lökar
    2. 75 g torkade aprikoser
    3. 2 msk fett till stekning
    4. 1 kg surkål
    5. 1 1/4 dl benbuljong
    6. 1 lagerblad
    7. 3 enbär
    8. 2 kryddnejlikor
    9. salt

Gör så här

    1. 1.

      Skala och hacka löken. Skär de torkade aprikoserna i bitar.

    2. 2.

      Hetta upp fett i en kastrull. Stek löken genomskinlig. Sära surkålen med en gaffel och tillsätt den till löken. Fräs den hastighet, tillsätt sedan buljongen och ca 1,5 dl vatten så att det precis täcker grönsakerna.

    3. 3.

      Tillsätt aprikos, lagerblad, krossade enbär och kryddnejlikor till surkålen.

    4. 4.

      Koka surkålen på låg värme under lock i 35-45 min. Smaka av med salt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?