Bräserad oxkind

Bräserad oxkind

Av:
180 min
4 port
Passar med blomkåls- och broccolimos.
Annons

Ingredienser

    1. 3-4 oxkinder
    2. 6 dl köttbuljong
    3. 2 gula lökar
    4. 3 klyftor vitlök
    5. 2 morötter
    6. 1 purjolök
    7. 10 kvistar timjan
    8. olja (stekning)
    9. salt
    10. peppar
    11. 1 msk smör

Gör så här

    1. 1.

      Putsa oxkinderna från senor och hinnor. Salta och peppra runt om och bryn köttet i olja i en stekpanna på hög värme.

    2. 2.

      Lägg köttet i en stor gryta och häll över buljongen.

    3. 3.

      Skär grönsakerna i mindre bitar och lägg dem och timjankvistarna i grytan. Låt sjuda under lock på låg värme i 3-4 h tills köttet är helt mört.

    4. 4.

      Ta upp köttet ur grytan. Höj värmen och låt den kvarvarande buljongen koka ihop till en sås. Rör ner en klick smör.

Är innehållet i detta recept olämpligt?