Brantevikssill

Brantevikssill

Av: / Foto: Erik Karlsson
Skånes ”nationalsill”! Sockret som smälter och blandar sig med kryddorna bildar lagen som ger den karaktäriska smaken.
Annons

Ingredienser

    1. 1 kg sillfilé
  1. Lag

    1. 2 dl ättiksprit, 12%
    2. 6 dl vatten
    3. 1 1/2 msk salt
  2. Smaksättning

    1. 2 rödlökar
    2. 2 gula lökar
    3. 2 msk kryddpepparkorn
    4. 2 msk vitpepparkorn
    5. 1 knippe dill
    6. 4 dl strösocker
    7. 1 msk rivet citronskal
    8. 2 lagerblad

Gör så här

    1. 1.

      Dra skinnet av sillfiléerna. Blanda ingredienserna till lagen i en bunke, lägg i sillen och låt stå kallt 12 tim.

    2. 2.

      Smaksättning: Skala och hacka löken. Krossa pepparkornen. Finhacka dillen. Blanda allt med socker och citronskal. Smula ner lagerbladen

    3. 3.

      Låt filéerna rinna av. Varva sockerblandning och sill i en glasburk, börja och avsluta med blandningen. Låt stå kallt 1 dygn före servering. Håller sig 1 vecka i kylskåp.

Är innehållet i detta recept olämpligt?