Brantevikssill

Brantevikssill

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 1 kg Färsk strömmingsfilé
  1. Lag

    1. 6 dl Vatten
    2. 1 dl Ättika, 24%
    3. 2 msk Salt
  2. Till inläggning:

    1. 5 dl Strösocker
    2. 1 tsk Salt
    3. 40 st Vitpepparkorn (krossade)
    4. 40 st Kryddpepparkorn (krossade)
    5. 2 st Gul lök (stora, hackade)
    6. 2 st Rödlök (stora, hackade)
    7. 1-2 msk Citronpeppar
    8. 2 st Lagerblad (smulade)
    9. 1 Knippe Dill

Gör så här

    1. 1.

      Dra skinnet av filéerna.

    2. 2.

      Koka upp lagen och låt den kallna. Lägg fiskfiléerna i den kalla lagen och låt ligga över natten på sval plats. Ta därefter upp sillen och låt den rinna av.

    3. 3.

      Blanda alla ingredienserna till inläggningen. Varva därefter sillen med blandningen i en hög glasburk. Häll över 0.5 dl ättika (24%).

    4. 4.

      Låt inläggningen dra några dagar i kylskåp.

Är innehållet i detta recept olämpligt?