Bränd kål

Bränd kål

Av: / Foto: A
15 min
Snabbt in i ugnen, men lägg på russinen efter för de blir brända. Prova med lite ost eller andra kryddor/dressing
Annons

Ingredienser

  1. Någon typ av kål, röd-, vit- eller spetskål

    1. Olivolja
    2. Pinjenötter
    3. Russin
    4. Dressing

Gör så här

    1. 1.

      Sätt på ugnen på 220 grader. Älskar dom lite smått brända/krispiga kanterna som blir.

    2. 2.

      Ta vilken kål du vill, vit/röd eller spetskål. Skär upp den i skivor som ni ser på bilderna.

    3. 3.

      Häll över lite olivolja på och salta. Ha på lite pinjenötter och ställ in i ugnen i ca 15-20 minuter.

    4. 4.

      Under tiden kan ju mixa olivolja, salt, liten vitlöksklyfta, pressad citron och färsk persilja till en dressing.

    5. 5.

      Ta ut dom när du tycker dom fått en fin färg och ha sedan på russin och din goda nyttiga dressing

Är innehållet i detta recept olämpligt?