Bräckt lax med blomkålspuré o citronpicklad polkabeta

Bräckt lax med blomkålspuré o citronpicklad polkabeta

Av:
30 min
4 pers
Blomkålen kan bytas ut mot romanesco
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser

    1. 500 g lax utan skinn o ben
    2. 500 g blomkål
    3. 1 msk + 1 msk smör
    4. 1 dl vispgrädde
    5. 1/2 tsk + 1/2 tsk salt
    6. 1 krm nymald svartpeppar
  2. citronpick. polkabet

    1. 2 st polkabetor
    2. 2 msk pressad citron
    3. 1 msk flytande honung
    4. 2 msk vatten
    5. 2 st salladslökar

Gör så här

    1. 1.

      Bryt blomkålen i buketter. Koka dem i lättsaltat vatten 10-15 min. Häll av vattnet o mixa 3/4 av blomkålen med mixerstav. Tillsätt 1 msk smör o grädden o mixa slätt. Krydda med 1/2 tsk salt.

    2. 2.

      Citronpicklade polkabetor: Skala o skiva polkabetorna tunt på mandolin. Blanda citronsaft, honung o vatten o lägg i polkabetsskivorna. Ansa o strimla salladslöken. Strö den över betorna.

    3. 3.

      Skär laxen i 3x3 cm stora kuber. Stek laxbitarna runt om i 1 msk smör o krydda med 1/2 tsk salt o 1 krm peppar.

    4. 4.

      Servera pure, lax o de sparade blomkålsbuketterna med polkabetorna i en skål bredvid. Garnera med örter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?