Bovetepizza med fänkål och salami

Bovetepizza med fänkål och salami

Av: / Foto: Erik Karlsson
30 min
2 portioner
Smarrig bovetepizza med fänkål och salami.
Fler recept på:
Tomater
Annons

Ingredienser

    1. 100 g riven lagrad ost, minst 28 %
    2. 2 st ägg
    3. 1/2 dl vatten eller mjölk
    4. 1 msk fiberhusk
    5. 1 tsk bakpulver
    6. 1/2 dl bovetemjöl
    7. 2 msk majsmjöl
  1. Fyllning

    1. 300 g god, riven ost
    2. 1 st tunt skivad fänkål
    3. 200 g tunt skivad salami
    4. 15 st cocktailtomater, halverade
  2. Topping

    1. olivolja
    2. färsk rosmarin

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggen pösigt, tillsätt vätskan. Blanda fiberhusk, bakpulver, bovetemjöl och majsmjöl, vispa ner i äggsmeten. Rör sedan ner osten och låt svälla 5 minuter.

    2. 2.

      Lägg bakplåtspapper på två plåtar och bred ut den kladdiga degen till två runda pizzor. Förgrädda bottnarna ca 5 minuter. Ta ut och fördela osten över bottnarna och sedan resten av fyllningen. Grädda i ytterligare 8-10 minuter, tills osten smält.

    3. 3.

      Strö över lite färsk rosmarin och ringla över olivolja.

Fler recept på:
Tomater
Är innehållet i detta recept olämpligt?