Bovetenudlar med skogschampinjoner, sesamfrön och chili

Bovetenudlar med skogschampinjoner, sesamfrön och chili

Av: / Foto: Lennart Weibull
15 min
4 portioner
Välgörande snabbmat när den är som bäst!
Fler recept på:
Svamp, Chili
Annons

Ingredienser

    1. 500 g svamp, t ex skogschampinjoner (rensade och skivade)
    2. 1 st stor vitlöksklyfta
    3. 1 st stor röd chili (finhackad)
    4. 1 1/2 liter vatten
    5. 1 st kycklingbuljongtärning
    6. 1 tsk fisksås
    7. 1 st lime (saften)
    8. 2 tsk five spice-krydda (finns att köpa i asiatisk handel eller på exotiska hyllan i mataffären)
    9. 300 g bovetenudlar
    10. 150 g sköljd bladspenat
    11. 4 msk sesamfrön (torrostade)
    12. 1 st salladslök (tunt skivad)

Gör så här

    1. 1.

      Stek svampen några minuter till fin yta, salta, pressa i vitlöksklyftan och tillsätt chilin. Stek en minut till.

    2. 2.

      Häll på vattnet och buljongtärning, koka upp. Tillsätt fisksås, limesaft, five spice-krydda och sjud några minuter.

    3. 3.

      Tillsätt bovetenudlarna och sjud tills nudlarna är mjuka, cirka 3 minuter. Rör om och blanda sist i spenat och sesamfrön. Toppa med finskivad salladslök.

Fler recept på:
Svamp, Chili
Är innehållet i detta recept olämpligt?