Bovetebröd med solrosfrön

Bovetebröd med solrosfrön

Av: / Foto: Diana Dontsova
210 min
1 limpa
Recept på bovetebröd med solrosfrön
Annons

Ingredienser

    1. 25 g jäst
    2. 7 dl vatten, fingervarmt
    3. 2 msk olivolja
    4. 1 msk honung
    5. 1 tsk salt
    6. 3 dl bovetemjöl
    7. 3 dl rismjöl
    8. 1/2 dl sojamjöl
    9. 2 dl solroskärnor + 1 dl till garnering
    10. 3 msk fiberhusk, fnns i hyllan med glutenfritt eller bland hälsokosten

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Smula jästen i en bunke. Tillsätt lite av vattnet och rör ut jästen i det. Häll i resten av vattnet, olja, honung och salt.

    2. 2.

      Blanda alla torra ingredienser och rör ner dem i jästblandningen. Arbeta snabbt ihop till en deg. Låt jäsa under duk i ca 1 1/2 tim.

    3. 3.

      Häll ut degen på en plåt med mjölat bakplåtspapper. Strö över extra solroskärnor.

    4. 4.

      Ställ in i nedre delen av 200° varm ugn och grädda i ca 15 min. Sänk sedan värmen till 180° och grädda i ytterligare 1 tim och 15 min.

    5. 5.

      Brödet bör vila till nästa dag innan du skär upp det.

Är innehållet i detta recept olämpligt?