Bovetebröd

Bovetebröd

Av: / Foto: Pia J. Stengard
30 min
1 st
Enkelt glutenfritt bovetebröd - riktigt gott - utan jäst och bakpulver.
Annons

Ingredienser

    1. 2 tsk bikarbonat
    2. 350 gr Bovetemjöl
    3. 200 gr Mandelmjöl
    4. 40 gr fiberhusk
    5. 2 tsk salt
    1. 5 dl vatten
    2. 4 dl mandelmjölk

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 °C. Blanda alla torra ingredienser.

    2. 2.

      Blanda i degvätskan, allt på en gång. Vispa ihop och fortsätt att blanda några minuter. Konsistensen blir först en lös smet som sedan sväller och blir klibbig medan du kör degblandaren eller vispar i några minuter.

    3. 3.

      Låt degen svälla i ca 10-15 min. Under tiden klär du en form, ca. 2 l, med bakplåtspapper som du ”duschar” med olivolja.

    4. 4.

      Häll degen i formen. Det kan vara lite kletigt. Lägg eventuellt lite flingsalt och/eller något för över.

    5. 5.

      Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min.

    6. 6.

      Låt svalna och njut!

Är innehållet i detta recept olämpligt?