Bourbon Whiskey barbecue sauce

Bourbon Whiskey barbecue sauce

Av:
Barbecuesås baserad på Bourbon och ketchup. För bästa resultat låt den stå och dra 1-2 dagar i kylskåp.
Annons

Ingredienser

    1. 1/2 tsk hackad gul lök
    2. 4 klyftor pressad vitlök
    3. 1.8 dl Bourbon whiskey
    4. 1/2 tsk malen svartpeppar
    5. 1/2 msk salt
    6. 4.8 dl ketchup
    7. 0.6 dl tomatpuré
    8. 0.8 dl äppelcidervinäger
    9. 2 msk liquid smoke
    10. 0.6 dl Worcestershire sås (Obs! Originalet innehåller gluten)
    11. 1.2 dl farinsocker
    12. 1/3 tsk hot pepper sauce (eller efter smak)

Gör så här

    1. 1.

      Blanda gul lök och vitlök med Bourbon i en gryta. Låt det sjuda på medelhög värme ca 10 minuter till löken är genomskinlig.

    2. 2.

      Blanda i svartpeppar, salt, ketchup, tomatpuré, vinäger, liquid smoke, Worchestershire sauce, farinsocker samt hot pepper sauce.

    3. 3.

      Koka upp och låt sjuda i ca 20 minuter. Mixa eller sila såsen om du vill ha den slät.

Är innehållet i detta recept olämpligt?