Bourbon pecan pie

Kay

Bourbon pecan pie

Av:
Annons

Ingredienser

  1. Pajdeg

    1. 125 g smör i bitar
    2. 250 g vetemjöl
    3. 50 g florsocker
    4. 1 st ägg
    5. 3 msk vatten
  2. Fyllning

    1. 3 st ägg
    2. 1,5 dl strösocker
    3. 1 dl mörk sirap
    4. 1 krm salt
    5. 1 msk vaniljsocker
    6. 50 g smält smör
    7. 1 tsk kanel
    8. 5 cl bourbon (whiskey)
    9. 3 dl pekannötter, grovhackade

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader.

    2. 2.

      Blanda ihop smör, mjöl och florsocker i en bunke. När det blivit en grynig massa tillsätter du ägg och vatten och arbetar till en deg. Lägg den i plastfolie.

    3. 3.

      Tryck sedan ut den kalla degen i en cirka 24 cemtimeter stor pajform och förbaka i cirka 12 minuter.

    4. 4.

      Vispa ihop ägg, socker, sirap, salt och vaniljsocker. Tillsätt det smälta smöret, kanel och whiskey och blanda.

    5. 5.

      Häll nötterna i den förbakta pajformen, häll över smeten och låt stå i ugnen i cirka 30 minuter. Vakta pajen noga så att den inte blir bränd. Täck i så fall med folie.

    6. 6.

      Ta ut och låt svalna.

    7. 7.

      Pudra över lite florsocker bara för att det är snyggt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?