Bountykaka

Bountykaka

Av:
60 min
12 portioner
Recept från: http://mykitchenstories.koket.se/?page=2
Annons

Ingredienser

  1. Kaka

    1. 4 st ägg
    2. 1 dl strösocker
    3. 4 dl kokosflingor
    4. 0,5 dl potatismjöl
    5. 0,5 dl ljus sirap
    6. 1 st citron, saften
    7. 200 g mörk choklad
    8. 2 dl vispgrädde
    9. 5 st Bountychoklad till garnering

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader.

    2. 2.

      Lägg ägg, strösocker, kokosflingor, sirap, potatismjöl och citronsaft i en bunke. Blanda bara precis tills att det blir en jämn smet.

    3. 3.

      Täck botten på formen med bakplåtspapper och häll upp smeten i den.

    4. 4.

      Grädda kokoskakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna helt innan du toppar med chokladganachen.

    5. 5.

      Grovhacka den mörka chokladen och lägg den i en värmetålig skål. Häll upp vispgrädden i en kastrull och värm upp tills du ser att det är påväg att börja koka. Häll den varma grädden över chokladen och låt stå i ca 5 minuter innan du rör om till en jämn smet.

    6. 6.

      Låt chokladganachen stå i kylskåpet och rör om med jämna mellanrum tills att den når en bredbar konsistens. Bre chokladen över kakan och toppa med bounty och kokosflingor.

    7. 7.

      Servera kakan direkt eller förvara den i kylskåpet.

Är innehållet i detta recept olämpligt?