Bounty med marsipan

Bounty med marsipan

Av: / Foto: Jes Buusmann
40 min
20 bitar
Försvinnande goda bounty med marsipan.
Fler recept på:
Jul, Advent, Choklad
Annons

Ingredienser

    1. 2 st äggvitor (eller ca 2/3 dl äggvita på dunk)
    2. 2 msk socker
    3. 100 g riven marsipan
    4. ca 200 g kokosmflingor (ta undan lite till garnering)
    5. 150 g mjölkchoklad

Gör så här

    1. 1.

      Häll äggvitorna i en tjockbottnad kastrull tillsammans med sockret. Värm försiktigt upp och rör oupphörligt tills sockret är upplöst. Ta kastrullen av värmen och rör ner marsipanen.

    2. 2.

      Tillsätt kokosflingorna lite i taget. Knåda ihop till en fast massa som håller ihop när man trycker på den. Forma till 20 små avlånga rullar, täck med folie och ställ svalt ca 15 minuter.

    3. 3.

      Smält chokladen i ett vattenbad. Doppa en bit konfekt åt gången i den smälta chokladen och strössla på kokosflingor genast medan chokladen är smält.

    4. 4.

      Ställ svalt (men inte i kylskåp) tills chokladen har stelnat.

Fler recept på:
Jul, Advent, Choklad
Är innehållet i detta recept olämpligt?