Bouef bourguignon

Bouef bourguignon

Av: / Foto: Anders Norrsell
80 min
4 personer
Högrev är ett bra kött att tillaga grytan på. Se till att ge köttbitarna bra stekyta när du steker köttet innan du placerar det i grytan. Kokt eller pressad potatis är ett bra serveringsalternativ.
Fler recept på:
Grytor, Vitlök, Potatis, Svamp, Fläsk
Annons

Ingredienser

    1. 1 kg högrev utan ben
    2. 4 msk vetemjöl
    3. 2 st morötter
    4. 1 st gul lök
    5. 3 msk tomatpuré
    6. 3 st vitlöksklyftor, hackade
    7. några kvistar färsk timjan
    8. salt, svartpeppar
    9. 4 dl kalv- eller oxbuljong
    10. 1 flaska rött vin, fylligt
    11. 2-3 st morötter
    12. 10 st steklökar eller pärllökar
    13. 250 g skogschampinjoner
    14. 200 g rökt sidfläsk, tärnat
    15. färsk bladpersilja
    16. smör att steka i
  1. Garnering

    1. bladpersilja
  2. Servering

    1. kokt potatis
    2. saltgurka
    3. syltlök

Gör så här

    1. 1.

      Finhacka löken. Putsa köttet och skär i ca 2x2 cm stora tärningar. Bryn kött och lök i smör. Flytta över i en stekgryta och häll även i skyn. Strö över mjölet och rör om ordentligt.

    2. 2.

      Finhacka vitlök och blanda ner i grytan tillsammans med tomatpuré, timjan, salt och peppar. Tillsätt buljong och vin, rör om. Koka upp och låt sjuda ca 45 minuter.

    3. 3.

      Skala och dela morötterna i bitar. Ansa svampen och dela i mindre bitar om de är stora. Fräs morötterna snabbt i lite smör. Ta åt sidan. Fräs sedan snabbt svamp och persilja i smör. Ta åt sidan. Stek fläsket så att det får fin färg, låt rinna av på lite hushållspapper.

    4. 4.

      Blanda ner morötter och steklök låt puttra ytterligare ca 10 minuter. Blanda ner svamp och fläsk och puttra ytterligare ca 5 minuter.

    5. 5.

      Servera grytan med kokt eller pressad potatis, saltgurka och syltlök.

Fler recept på:
Grytor, Vitlök, Potatis, Svamp, Fläsk
Är innehållet i detta recept olämpligt?