Bönsallad med mandel

Bönsallad med mandel

Av: / Foto: Kent Jardhammar
25 min
4 portioner
Denna matiga sallad av haricots verts och rostade mandlar passar sig perfekt på buffébordet.
Fler recept på:
Budgetmat, Sallad
Annons

Ingredienser

    1. 30 g solroskärnor
    2. olivolja
    3. 100 g sötmandel
    4. salt
    5. 300 g haricots verts

Gör så här

    1. 1.

      Rosta solroskärnorna i varm stekpanna utan fett, 10–20 sek under omrörning. Lägg dem i en skål och låt svalna.

    2. 2.

      Häll lite olivolja i den varma pannan, häll på sötmandlarna och rosta tills de har fått lite färg och börjar dofta. Strö över salt och låt dem svalna i en skål.

    3. 3.

      Koka 300 g haricots verts enligt anvisningarna på förpackningen. Låt dem rinna av ordentligt och vänd runt med lite olivolja, rostade mandlar och solrosfrön. Smaka av med salt.

Fler recept på:
Budgetmat, Sallad
Är innehållet i detta recept olämpligt?