Bönsallad med citrondressing

Bönsallad med citrondressing

Av: / Foto: David Back
20 min
6 portioner
En sallad är alltid en sallad – här kan man också variera innehållet efter tycke och smak. Men en grön sallad, bönor och frön är en bra och mättande grund.
Fler recept på:
Äpple, Bönor, Citron, Nötter, Sallad
Annons

Ingredienser

    1. ca 100 g blandade nötter eller frön, t ex pinjenötter, pumpakärnor och solrosfrön
    2. 2 rejäla svenska äpplen
    3. 2 paket mâchesallad à 140 g
    4. 1 paket blandade bönor, 400 g
  1. Citrondressing

    1. finrivet skal och saft från ½ citron
    2. ¾ dl olivolja
    3. 1 tsk honung
    4. salt och nymald svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Rosta nötter och frön i het panna ett par minuter under omrörning tills de har fått lite färg. Låt svalna.

    2. 2.

      Kärna ur och skiva äpplena tunt, gärna på mandolin. Skölj sallad och bönor.

    3. 3.

      Vispa ihop ingredienserna till citrondressingen. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.

    4. 4.

      Blanda samtliga ingredienser i en skål och ringla över citrondressingen strax före servering.

Fler recept på:
Äpple, Bönor, Citron, Nötter, Sallad
Är innehållet i detta recept olämpligt?