Bönpasta med halloumi och grönkål

Bönpasta med halloumi och grönkål

Av: / Foto: Ica
30 min
4 port
Grönkål är förmodligen vinterns bästa grönsak! Här slänger vi ner den i en härligt krämig pasta. Bönpastan får även sällskap av knaperstekt halloumi och rostade mandlar som ger härligt crunch.
Annons

Ingredienser

  1. Bönpasta med halloumi

    1. 20 cm purjolök
    2. 200 g halloumiost
    3. 1 dl rostade, hackade mandlar
    4. 3 msk olivolja
    5. 2 st rivna vitlöksklyftor
    6. 300 g bönpasta
    7. 2 dl crème fraiche
    8. salt
    9. peppar
  2. Grönkål

    1. 200 g skuren grönkål
    2. 2 msk olivolja
    3. 2 krm salt

Gör så här

    1. 1.

      Dela purjon längs med och skölj noga. Strimla den fint. Skär halloumin i tärningar.

    2. 2.

      Grönkål: Massera grönkålen med olja och salt.

    3. 3.

      Bönpasta: Stek halloumin och mandlarna i 2/3 delar av oljan tills halloumin fått lite färg. Ställ åt sidan.

    4. 4.

      Fräs purjolök och vitlök i resten av oljan tills den mjuknar. Tillsätt grönkålen och fortsätt fräsa ytterligare några minuter, tills den mjuknar.

    5. 5.

      Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och vänd ner pastan i grönkålsfräset tillsammans med crème fraichen. Smaka av med salt och peppar.

    6. 6.

      Toppa pastan med den stekta halloumin och mandlarna.

Är innehållet i detta recept olämpligt?