Böngryta provencale

Böngryta provencale

Av: / Foto: Coop
35 min
4 Portioner
Annons

Ingredienser

    1. 1 msk Olivolja
    2. 150 g Rotselleri
    3. 500 g Tärnad potatis
    4. 2 st Gula lökar
    5. 2 st Pressade vitlöksklyftor
    6. 2 dl Vitt vin
    7. 5 dl Vatten
    8. 2 st Grönsakksbuljongtärningar
    9. 1 msk Timjan
    10. 2 dl Chréme fraiche
    11. 0.5 tsk Salt
    12. 0.25 tsk Kajennpeppar
    13. 800 g bönor
    14. 0.5 st Citron
  1. Topping

    1. Klyftade coctailtomater
    2. Plockade timjanblad
    3. Krutonger

Gör så här

    1. 1.

      Hetta upp en gryta med olja. Stek rotselleri, potatis, lök och vitlök utan att de får färg i cirka 2 minuter. Slå på vin, vatten och buljongtärningar. Låt koka under lock i 20 minuter.

    2. 2.

      Tillsätt timjan, crème fraiche och smaka av med salt och kajennpeppa

Är innehållet i detta recept olämpligt?