Bönenchiladas

Bönenchiladas

Av:
60 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

  1. Bönchili

    1. 2 st gula lökar
    2. 8 st tortilabröd
    3. 0,5 burk majskorn
    4. 2 burkar blandade bönor
    5. 1 msk vit balsamvinäger
    6. 1 msk japansk soja
    7. 1 msk socker
    8. 2 förpackningar krossade tomater
    9. 2 dl rött matlagningsvin
    10. 3 krm svartpeppar
    11. 1 tsk salt
    12. 1 tsk chiliflakes
    13. 1 tsk torkad timjan
    14. 1 tsk spiskummin
    15. 1 msk torkad oregano
    16. 2 tsk torkad rosmarin
    17. 2 msk kokosolja
    18. 200 g morötter
    19. 2 klyftor vitlök
    20. 1 burk tacosås
    21. 150 g riven ost

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°C

    2. 2.

      Skala och hacka löken och vitlöken. Skala och riv morötterna grovt.

    3. 3.

      Hetta upp kokosoljan i en djup stekpanna och bryn löken tills den blir mjuk och har fått lite färg.

    4. 4.

      Tillsätt de rivna morötterna, rosmarin, oregano, spiskummin, timjan, chiliflakes, salt och peppar. Fräs ytterligare i 2 minuter.

    5. 5.

      Tillsätt vin, krossade tomater, socker, soja och balsamvinäger och låt såsen puttra ihop ca 30 min utan lock tills såsen har reducerat ihop och blivit tjock.

    6. 6.

      Skölj bönorna och tillsätt dem och majsen till chilin. Smaka av med ytterligare ev salt och peppar.

    7. 7.

      Fyll varje tortillabröd med chiliröra och rulla ihop. Lägg dem med skarven neråt i en oljad ugnsfast form. Täck med tacosås och gratinera i ugn i ca 10 min.

    8. 8.

      Gör en god sallad till!

Är innehållet i detta recept olämpligt?