Bondkakor med kanel

Bondkakor med kanel

Av: / Foto: Annika Broman
90 min
60 stycken
Bondkakor med pepparkakskryddning är en härligt knaprig ersättare till vanliga pepparkakor.
Fler recept på:
Jul, Advent
Annons

Ingredienser

    1. 50 g sötmandel
    2. 200 g smör
    3. 1 dl strösocker
    4. 1 dl råsocker
    5. 5 1/2 dl vetemjöl
    6. 1 tsk bikarbonat
    7. 1 tsk kanel
    8. 1 tsk kardemumma
    9. 1/2 tsk ingefära
    10. 1 msk sirap
    11. 1 msk vatten

Gör så här

    1. 1.

      Hacka sötmandeln, den behöver inte skållas innan.

    2. 2.

      Blanda smör med strösocker och råsocker i en bunke. Tillsätt vetemjöl, bikarbonat, kanel, kardemumma, ingefära, sirap, vatten och sötmandel och arbeta ihop till en deg.

    3. 3.

      Dela degen i 2 delar och rulla ut varje del till en lång längd. Plasta in längderna och lägg dem kallt i 1 tim.

    4. 4.

      Skär varje längd i ca 1/2 cm breda skivor och lägg dem på en bakpappersklädd plåt.

    5. 5.

      Grädda kakorna i 200° ca 8–10 min. Låt kakorna svalna på plåten.

Tips från kocken

□Kakorna blir allra godast med smör men det går även bra med margarin. □Bästa sättet att förvara kakorna är att frysa in dem. Lägg dem i rena burkar. Undvik papper i botten eller mellan kakorna. Det kan suga åt sig fett och ge härsken lukt eller smak.
Fler recept på:
Jul, Advent
Är innehållet i detta recept olämpligt?