Bondkakor

Bondkakor

Av:
50 min
75 st
Klassiska småkakor med knäckig smak.
Annons

Ingredienser

    1. 200 gr smör
    2. 2 dl strösocker
    3. 1 msk ljus sirap
    4. 0,75 dl sötmandel, grovhackad
    5. 5,5 dl vetemjöl
    6. 1 tsk bikarbonat
    7. 1 msk vatten

Gör så här

    1. 1.

      Mät upp smör, strösocker och sirap.

    2. 2.

      Hacka mandeln grovt.

    3. 3.

      Blanda bikarbonat och vatten i en liten skål.

    4. 4.

      Arbeta ihop smör, strösocker och sirap till en jämn smet.

    5. 5.

      Tillsätt den hackade mandeln, vetemjölet och bikarbonatet.

    6. 6.

      Arbeta ihop degen och tryck ihop degen till två lika stora klumpar.

    7. 7.

      Rulla ut varje degklump till en avlång rulle, ca 25 cm långa, 4-5 cm i diameter.

    8. 8.

      Rulla in rullarna i plastfolie eller bakplåtspapper och lägg in dem i kylen, gärna över natten men minst två timmar tills dom blivit hårda. (De kan även läggas in i frysen lite kortare tid om man har bråttom.)

    9. 9.

      Ta upp rullarna på en skärbräda och skär med en vass kniv ca 0,3-0,5 cm tjocka skivor.

    10. 10.

      Lägg bondkakorna på plåtar med bakplåtspapper.

    11. 11.

      Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 5-7 min tills kakorna fått en guldgul färg.

Är innehållet i detta recept olämpligt?